Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

eggrafeite

08.jpg

Δημοσιογραφία και εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Το Μεγάλο Σάββατο 15/04/2017 η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δημοσίευσε σχόλιο της συντάκτριας κυρίας Ελένης Χάνου, το οποίο παρερμήνευε και διαστρέβλωνε τις θέσεις της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας σχετικά με την καύση RDF κλπ. από την ΑΓΕΤ. Την ίδια στιγμή, σε άλλη σελίδα, η ίδια εφημερίδα, δημοσίευε το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΠΜ, με τέτοιες περικοπές, ώστε ο αναγνώστης να μη μπορεί να σχηματίσει ακριβή εικόνα για τις θέσεις μας. Κατόπιν αυτού στείλαμε, την ίδια μέρα, επιστολή-απάντηση, η οποία όμως δεν δημοσιεύτηκε σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Με τον τρόπο αυτό, η ιστορική αυτή εφημερίδα, έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και την ελευθερία έκφρασης των αναγνωστών της και των φορέων, σε αρνητικά σχόλια τα οποία συστηματικά δημοσιεύει, για να διαβάλει τον αγώνα της ΠΠΜ, αλλά και των πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ λοιπόν μπορεί, αν θέλει, να συνεχίσει τον εναγκαλισμό της με τη Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου και την ΑΓΕΤ. Να ξέρει όμως ότι κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες και μπορεί να σχολιάζεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να κατέχει το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Οι αναγνώστες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ας τον κρίνουν.

Επισυνάπτουμε το σχόλιο της κυρίας Χάνου και τη δική μας επιστολή.

20170415-taxydromos

 

Βόλος 15/04/2017

Προς την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Στο σημερινό φύλλο (Σάββατο 15/4/17) της εφημερίδας σας, δημοσιεύεται σχόλιο της συντάκτριάς σας κυρίας Ελένης Χάνου με τίτλο «Αλλαγή γραμμής». Στο σχόλιο αυτό αναφέρεται ότι υπάρχει «Αλλαγή γραμμής από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας» και ότι το σύνθημα της ΠΠΜ, «Όχι στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ…», έχει αλλάξει και έχει «επικεντρωθεί πλέον στο αν είναι κατάλληλοι ή όχι οι κλίβανοι για την ακίνδυνη καύση RDF».

Παραλείποντας τα λοιπά στοιχεία του σχολίου, με τα οποία επιχειρείται να τεκμηριωθεί η άποψη αυτή της κυρίας Χάνου, επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε ότι καμία αλλαγή γραμμής ή πλεύσης δεν υπάρχει στην Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Αυτό πιθανόν να αποτελεί κρυφή ελπίδα της συντάκτριάς σας ή και «όνειρο εαρινής νυκτός», αλλά δεν αποτελεί θέση της ΠΠΜ. Εμείς γνωρίζουμε την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων της ΑΓΕΤ για ασφαλή καύση RDF, αλλά θεωρούμε ότι η όποια αυτοψία υπηρεσιακών παραγόντων οφείλει να το καταγράψει, πριν ο καρκίνος πέσει πάνω από τα κεφάλια μας, έστω και «δοκιμαστικά», όπως έγινε το 2015 και το 2016. Κανείς μέχρι σήμερα, πλην του Προέδρου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κ. Αλ. Γούναρη, δεν έχει ισχυριστεί ότι οι εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ είναι κατάλληλες για ασφαλή καύση RDF. Ούτε η ίδια η ΑΓΕΤ. Ούτε και ο κ. Σωτηρίου, εισηγητής στη Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, τον οποίο επικαλείται η συντάκτριά σας στο σχόλιό της. Η επιβαλλόμενη ανακατασκευή του εργοστασίου είναι βέβαιο ότι δεν συμφέρει την ΑΓΕΤ και φυσικά δεν πρόκειται να γίνει. Αντίθετα της είναι βολικό να κάψει τα σκουπίδια με αλλαγή μόνο των ταινιόδρομων και ο καρκίνος στην πόλη του Βόλου να πάει σύννεφο!

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι η εφημερίδα σας «πετσοκόβει» τις ανακοινώσεις μας, που ενίοτε τις σχολιάζει, χωρίς να μπορούν οι αναγνώστες σας να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για τις απόψεις μας. Η τακτική αυτή εξυπηρετεί φυσικά τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ αναδεικνύοντας τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εκτός από σύμμαχο της Δημοτικής Αρχής, που έχει εκλεγεί υπό την αρχηγία του κ. Μπέου και σύμμαχο της ΑΓΕΤ, όχι όμως των πολιτών που βέβαια θα έχουν τις συνέπειες από την καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Δηλαδή τον καρκίνο.