Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

eggrafeite

Επιλέξτε ένα θέμα από τη λίστα, και έπειτα ένα άρθρο.

Το Πήλιο πρέπει να σωθεί από τους αναπτυξιομανείς

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Το Πήλιο πρέπει να σωθεί από τους αναπτυξιομανείς

Αφού «ασέλγησαν κατ’ εξακολούθησιν» πάνω στο «σώμα» του Πηλίου, αφού δεν αντέδρασαν όταν παράνομα επεκτάθηκαν τα όρια των οικισμών του Πηλίου ώστε να ενώνονται ολόκληρα χωριά μεταξύ τους, όταν κάθε γη υψηλής παραγωγικότητας μετατράπηκε σε οικόπεδο, όταν το Πήλιο άρχισε να γεμίζει με «οριζόντιες πολυκατοικίες», τώρα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» γιατί ακυρώθηκε, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η «ανάπτυξη του Πηλίου». Η αυστηρότητα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας οφείλεται σίγουρα και στο αχαλίνωτο τσιμεντάρισμα του φυσικού περιβάλλοντος του Πηλίου. Κάποιοι δε κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το Πήλιο σώθηκε, από το «μπαράζ» του χτισίματος των οριζόντιων πολυκατοικιών και το τσιμέντο παντού, μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επιδίωξε και πέτυχε, να σταματήσει μια ανοιχτή πληγή στο Πήλιο, με τη μορφή των οριζόντιων πολυκατοικιών. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους όσοι «ασέλγησαν» πάνω στο Πήλιο, ας δουν και τα αποτελέσματα της παγκόσμιας πρωτοτυπίας της χώρα μας, δηλαδή την εκτός σχεδίου δόμηση, ας δουν τις παραβιάσεις του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών του Πηλίου και ας σκεφτούν αν το μέλλον είναι σύμφωνο με την στρεβλή «ανάπτυξη», όπως την αντιλαμβάνονται οι υπερασπιστές της.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στην ήπια ανάπτυξη του Πηλίου, της Μαγνησίας και της χώρας μας, γιατί το μόνο κεφάλαιο της Ελλάδας, που έχει σίγουρα προβολή στο μέλλον, είναι η διατήρηση τους περιβάλλοντος αλώβητου από τους αναπτυξιομανείς. Είναι γεγονός ότι η μόνη αναπτυσσόμενη «βιομηχανία» στη χώρα μας είναι πλέον ο τουρισμός. Και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να σεβαστούμε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

20/12/2019

Την Τετάρτη 18-12-2019 εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου που αφορούσε στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 60 πολίτες εκ των οποίων και μέλη της “Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ” μαζί  με την παρέμβαση άλλων 60 πολιτών, της “Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας” και του Ιατρικού Σύλλογου Μαγνησίας.

Δυστυχώς, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Lafarge (ΑΓΕΤ) μπορεί να μεταφέρει τα σκουπίδια από τα πλοία προς τις εγκαταστάσεις της χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο αν το σύστημα που χρησιμοποιεί είναι νόμιμο ή όχι. Η αίτηση είχε βασιστεί στις πολλές και καταφανείς παρανομίες που αποδεικνύονται με φωτογραφίες και βίντεο τα οποία και κατατέθηκαν, αλλά δεν ελήφθησαν όπως φαίνεται υπόψη.

Αντίθετα, το Δικαστήριο επικαλέστηκε δύο λόγους απόρριψης της αίτησης: 1) Ότι αφού οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας τα βρίσκουν όλα τέλεια τόσο καιρό δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και 2) Το γεγονός ότι η σχετική μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου κατά της Lafarge (ΑΓΕΤ) πήγε στο αρχείο τον Μάιο του 2018.

Και τα δύο αυτά στοιχεία πρέπει μας βάζουν σε υποψίες και αναρωτιόμαστε. Γιατί, ενώ οι παρατυπίες είναι ορατές «διά γυμνού οφθαλμού», όπως επανειλημμένα έχουμε αποδείξει, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας «αδυνατούν» να τις δουν και να τις σταματήσουν επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα;  Γιατί ο Δήμαρχος Βόλου κατέθεσε μία τόσο αβάσιμη και αστήριχτη μήνυση κατά της Lafarge (ΑΓΕΤ) ώστε αυτή να καταλήξει στο αρχείο; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς και ότι το δικαστήριο δεν μπήκε καν στον κόπο να διαπιστώσει αν ο τρόπος μεταφοράς ήταν παράτυπος και παράνομος, μας οδηγεί ξεκάθαρα σε ένα και μόνο συμπέρασμα:  οι πολίτες του Βόλου είναι μόνοι τους.

Ο κάθε πολίτης του Βόλου θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αποφασίσει αν θα συμβιβαστεί με το γεγονός ότι οι τσιμεντοβιομήχανοι μαζί με το πολιτικό κατεστημένο κάθε κοινωνίας μπορούν να αποφασίζουν για την τύχη και την υγεία των ανθρώπων ή θα αντιδράσει.
Η Επιτροπή Πολιτών δεν τρέφει αυταπάτες. Από την αρχή της δημιουργίας της ήξερε ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα πολυεθνικό μεγαθήριο που για χάρη του λύνονται και ράβονται νόμοι και αποφάσεις (άλλωστε πόσο τυχαίο είναι ότι η εκδίκαση της μήνυσης της Lafarge (ΑΓΕΤ) κατά τριών μελών της προσδιορίστηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά την υποβολή της, κάτι πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά;). Απλώς οι αποφάσεις των συνελεύσεών μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που (θεωρητικά πάντα) διαθέτουν οι πολίτες έναντι της αυθαιρεσίας των ισχυρών. Πλέον διαφαίνεται ότι η “τυφλή” δικαιοσύνη έδειξε σε ποιον κλείνει το μάτι και το πολιτικό κατεστημένο και συγκεκριμένοι “αρμόδιοι” υπάλληλοι ποιούς υπηρετούν.

Η απάντηση θα δοθεί με τις ειρηνικές μας διαδηλώσεις που αρχίζουν να γιγαντώνονται από την άνοιξη του 2020. Μέχρι να καταλάβει το κατεστημένο που αποφάσισε να καίει σκουπίδια η Lafarge (ΑΓΕΤ) ότι δεν θα επιτρέψουμε η πόλη μας, ο Βόλος μας, να γίνει ο αποτεφρωτήρας της νοτιοανατολικής Ευρώπης κι εμείς να κοιτάμε ψηλά αμέριμνα τον γαλάζιο ουρανό και τα γαλάζια φώτα. Σήμανε αντεπίθεση...

 

VIDEO ΕΡΓΑΣΙΩΝ 27ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΝΔΟΙΚΟ

Στα παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε τις 4 Συνεδρίες των εργασιών του 27ου Συνεδρίου του ΠΑΝΔΟΙΚΟ στην Ηγουμενίτσα με θέμα:

«Προβλήματα Κλειστών Θαλάσσιων Κόλπων»

https://www.youtube.com/watch?v=s6TMNo53YZ0

https://www.youtube.com/watch?v=AyxjFdKng8E

https://www.youtube.com/watch?v=KBdmEErFaH4

https://www.youtube.com/watch?v=nMtYHV1aeFc

Οι άθλιοι!

Οι άθλιοι! Αύξησαν τα ταχυδρομικά τέλη στην αποστολή της ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ κατά 373%!!!!!!!!!

ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μη λες τί κάνουν οι άλλοι για το περιβάλλον. Σκέψου τί κάνεις, κάθε μέρα, εσύ. Με την ευθύνη στον εαυτό σου και τις επόμενες γενιές.

Subcategories